Vabilo na ekskurzijo na Bloke

Dragi člani in članice,
letos bomo sezono zaključili  v soboto, 18. 6. 2022, z ekskurzijo na Bloke. Bloška planota je botanično izjemno zanimivo območje na Notranjskem. Značilno podobo ji daje potok Bloščica, ki zaradi majhnega padca s počasnim tokom in okljuki ustvarja zamočvirjene travnike, ki mestoma prehajajo v nizka barja. Floro predstavljajo številne zelo redke in ranljive vrste, ki gradijo tudi značilne mokriščne združbe. 
Dobimo se ob 9.30 na parkirišču ob Bloškem jezeru. Če kdo rabi prevoz iz Ljubljane, se lahko ob 8.15. dobimo na parkirišču v Tivoliju (severni del, parking Tivoli II).  Prosim, da to napišete v anketi. Srečanje bomo zaključili popoldne med 16. in 17. uro v Gostilni Miklavčič. Ker bomo kosilo naročili v naprej, prosim sporočite ali želite mesni ali vegetarijanski meni. Na začetku ekskurzije bomo pobrali prispevek po 10 evrov na udeleženca – člana društva, za pokritje stroškov kosila. 
Vsi, ki se boste udeležili ekskurzije, prosimo, da izpolnite ANKETOPrijazno vabljeni tudi vaši družinski člani in prijatelji. 
Več o flori in vegetaciji Blok si lahko preberete na Prispevek k poznavanju vegetacije Bloške planote in Pregled flore Bloške planote (Notranjska, Slovenija)

image.png
Se vidimo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja